Nieuws

Nieuwe vormgeving voor website WPjournalist

Hey!

WPjournalist heeft onlangs een nieuw jasje gekregen. Dat was hard nodig, want de site is flink gegroeid en had weer een nieuwe impuls nodig.

Drie jarig bestaan

WPjournalist bestaat nu drie jaar. In die drie jaar is het gegroeid tot een van de meest gelezen blogs over WordPress en content marketing. Ik begon met het schrijven van blogs, maar heb langzamerhand de site verder uitgebouwd met reviews en website tools.

Daarnaast kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief, die al meer dan 600 inschrijvers heeft. Ook kun je bijvoorbeeld een 7-daagse e-mail cursus volgen om te ontdekken hoe WordPress werkt en of het iets voor je is.

Nieuwe vormgeving voor website

De nieuwe vormgeving voor website WPjournalist vind ik prachtig. Ik heb gekozen voor een theme van ThemeForest, Publisher.

Hiervoor had ik het Newsmag website theme. Ook een prima theme, maar ik was er een beetje op uitgekeken en er ontstonden wat bugs in de website.

Aanvankelijk had ik nog wat bedenkingen (is het wel modern genoeg…) over Publisher, maar het is een upcoming theme in de Top 50 van ThemeForest en wordt veel gekocht.

Het Publisher theme is minstens zo goed als Newsmag en wellicht nog wel beter. Een paar pluspunten vind ik:

 • Accelerated Mobile Pages. Het theme maakt gebruik van Accelerated Mobile Pages (AMP), een nieuwe standaard van Google die ervoor zorgt dat alle pagina’s op mobiel tot 4x zo snel laden. Veel nieuws websites maken er al gebruik van. Zeker nu Google Mobiel First hanteert (mobiele websites hebben voorrang in de zoekresultaten), is AMP aan te bevelen.
 • Breedte is flexibel. De breedte van de website is zelf in te stellen. Dat kon bijvoorbeeld niet met de vorige website. Daar was je gebonden aan een vaste breedte.
 • Social media counter. De tellertjes van de social media houden automatisch het aantal volgers bij. In het verleden moest je daarvoor de API keys van Facebook of Twitter gebruiken, maar die zijn niet meer nodig. Je kunt simpel alleen het URL adres van je social media invoeren.
 • Laatst geupdated. Leuk is ook dat bovenin het artikel staat wanneer het artikel voor het laatst is geupdated. Ik check de artikelen met enige regelmaat op de inhoud, want de informatie verandert snel en is dan gedateerd. Met ‘Laatst geupdated’ geef je ook aan de lezer aan dat de site goed wordt bijgehouden.
 • Post view counter. Er zit ook een post view counter bij. Deze telt het aantal keren dat de site door een bezoekers wordt geraadpleegd. Nu had ik die ook op de oude site en zat ik met het probleem dat deze niet konden worden geëxporteerd en vervolgens geïmporteerd naar de nieuwe website. Maar gelukkig heeft Publisher een invoerveld waar je dit handmatig kunt doen. Klein detail, maar geweldig! En: al een een artikel steeds meer views krijgt, verandert het icoontje van neutraal naar vlammend! Leuk, he…
 • Better ads. Via de plugin Better Ads kun je overal in het theme advertenties zetten. Bijvoorbeeld boven of onder het artikel, maar ook na drie of vijf paragrafen. Zeer ingenieus.
 • Gradient. Ik vond de opening van de website altijd een beetje rommelig. De foto’s van de openingsartikelen pasten soms niet goed bij elkaar en daar heeft het theme ook een oplossing voor door met ‘gradient’ te werken, een soort kleurlaag op de foto’s waardoor er meer eenheid ontstaat. Ter info: de is mogelijk in de Techdemo van Publisher.
 • Webshop. Natuurlijk kun je een webshop toevoegen (heb ik gedaan om de video handleidingen te verkopen) en ook is er de mogelijkheid tot een forum.
 • Nieuwsbrief. Het theme heeft ook een standaard mogelijkheid om een nieuwsbrief format te plaatsen en met de plugin Newsletter Pack kun je allerlei verschillende templates gebruiken.
 • Instant articles. Wil je je artikelen ook publiceren op Facebook, dan biedt dit theme een automatische koppeling met Instant articles. Heel nuttig.
 • Aanpassen vormgeving. Naast de vele aanpassingen van de vormgeving voor de website al geheel, kun je ook op elke pagina apart nog afwijken van de vormgeving. Onder elk artikel staan tal van mogelijkheden om je pagina nog anders op te maken.

Je merkt wel, het zijn de details die het ‘m doen. Ik was verrast door de vele mogelijkheden van het theme en ik heb in de jaren dat ik me met WordPress bezighoud, al heel wat langs zien komen. Maar ik was echt onder de indruk van dit theme.

Nadeel

Het enige nadeel kan zijn dat ze site door al die plugins en extra’s wel wat ‘zwaarder’ is en dat kan gevolgen hebben voor de snelheid van laden. Je moet dus een goede hostingpartij hebben met snelle laadtijden.

Natuurlijk kun je zelf ook een en ander doen door de website goed te optimaliseren en sneller te maken met het gebruik van bijvoorbeeld de plugin WP Smush.

Dat er zoveel mogelijkheden in dit theme zitten, kan op termijn ook meer bugs (fouten) veroorzaken. Als regel geldt: hoe simpeler het theme, des te minder fouten over het algemeen optreden.

Conclusie

Publisher is een fantastisch theme op ThemeForest en als je een nieuws achtige website wilt starten, ds dit een goede optie.

Kies een goede hostingpartij uit en je geniet jaren van dit mooie theme.

Wel, ik ben heel blij met de nieuwe website. Jij ook? Want daar gaat het uiteindelijk om, ik hoor graag suggesties en/of opmerkingen.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button