Hoe maak ik een avatar?

Stap 1: Klik op een van de poppetjes hierboven. Je kunt kiezen uit een mannetje of vrouwtje.

Stap 2: In de editor kun je de avatar een ‘eigen gezicht geven’. Je kunt variëren in de kleur van de huid, een snor toevoegen, kiezen uit vele soorten haar en neuzen en ogen. Kortom teveel om op te noemen.

Stap 3: Nu kun je de avatar zelf bewerken. De huidskleur, neuzen, oren, mond, haartype, kleding en achtergrond. Je kiest uit diverse soorten kleding en ook de achtergrond kun je zelf kiezen. Je kunt het helemaal zelf instellen.

Stap 4: Als de avatar klaar is, kun je deze downloaden. Maar er is ook de mogelijkheid om je avatar rechtstreeks op Gravatar.com te zetten. Dat is een website die avatars verzamelt en koppelt aan je website.

En via de RANDOM knop kun je een kant-en-klare avatar laten genereren. Wil je opnieuw beginnen, druk dan op de RESET knop.

Duidelijk zo? Een avatar maken wordt zo heel makkelijk. Succes!

Avatars komen tot leven

Avatars kunnen je website een leuke twist geven. En als je aan de slag gaat, merk je dat je verrassend dicht bij de gelijkenis van je eigen portret kunt komen.

Er zijn ongelooflijk veel variaties. De vorm van het gezicht, ogen, haar, kleding en ook de achtergronden kun je aanpassen. Je kunt je netjes aankleden, maar je kunt ook kiezen voor een meer informele uitstraling. De keuze is aan jou!

Als je klaar bent, kun je ze downloaden in twee formaten: 200×200 en 400×400 pixels. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn onbegrensd. Per element (bijvoorbeeld een neus) zijn er zo’n vijftien tot twintig keuzemogelijkheden.

En goed om te weten: de meeste avatars hebben een jeugdige uitstraling 🙂

Back to top button