Je eigen avatar maken? Dat kan, want WPjournalist stelt een online tool beschikbaar om zelf avatars te maken en vervolgens GRATIS te downloaden, te delen met anderen of direct naar Gravatar uploaden.

Hoe maak ik een avatar?

Hoe maak ik een avatar?

Stap 1: Klik op een van de poppetjes hierboven. Je kunt kiezen uit een mannetje of vrouwtje.

Stap 2: In de editor kun je de avatar een ‘eigen gezicht geven’. Je kunt variëren in de kleur van de huid, een snor toevoegen, kiezen uit vele soorten haar en neuzen en ogen. Kortom teveel om op te noemen.

Stap 3: Nu kun je de avatar zelf bewerken. De huidskleur, neuzen, oren, mond, haartype, kleding en achtergrond. Je kiest uit diverse soorten kleding en ook de achtergrond kun je zelf kiezen. Je kunt het helemaal zelf instellen.

Stap 4: Als de avatar klaar is, kun je deze downloaden. Maar er is ook de mogelijkheid om je avatar rechtstreeks op Gravatar.com te zetten. Dat is een website die avatars verzamelt en koppelt aan je website.

En via de RANDOM knop kun je een kant-en-klare avatar laten genereren. Wil je opnieuw beginnen, druk dan op de RESET knop.

Duidelijk zo? Een avatar maken wordt zo heel makkelijk. Succes!

Avatars komen tot leven

Avatars komen tot leven

Avatars kunnen je website een leuke twist geven. En als je aan de slag gaat, merk je dat je verrassend dicht bij de gelijkenis van je eigen portret kunt komen.

Er zijn ongelooflijk veel variaties. De vorm van het gezicht, ogen, haar, kleding en ook de achtergronden kun je aanpassen. Je kunt je netjes aankleden, maar je kunt ook kiezen voor een meer informele uitstraling. De keuze is aan jou!

Als je klaar bent, kun je ze downloaden in twee formaten: 200×200 en 400×400 pixels. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn onbegrensd. Per element (bijvoorbeeld een neus) zijn er zo’n vijftien tot twintig keuzemogelijkheden.

En goed om te weten: de meeste avatars hebben een jeugdige uitstraling 🙂

avatar jongen voorbeeld 2

Johan

Dit is Jonathan, die een wat langer kapsel heeft en blauwe ogen. Hij is wat netter gekleed en heeft een mooi, modern blauw pak aangetrokken.
avatar meisje voorbeeld 1

Eva

Eva is het type 'puur natuur' en haar natural look is voor haar belangrijk. Haar ogen hebben een bijzondere kleur en ze kiest voor een hippe ronde bril.
avatar meisje voorbeeld 2

Anika

Je kunt de huid van de avatar ook een tintje geven, zoals bij Anika. We hebben haar ook lang haar gegeven, en grote, opvallende, blauwe ogen.
avatar jongen voorbeeld 1

Adriaan

Adriaan heeft een meer informele uitstraling. Hij is student en draagt een eenvoudige trui en ook z'n gezichtskenmerken zijn vrij neutraal.

Wat is een avatar?

Wat is een avatar?

Een avatar is een kleine tekening of foto die als afbeelding op websites, forums of communities wordt gebruikt. Avatars worden vaak gebruikt in plaats van een eigen foto.

Het leuke van een avatar

Het leuke van een avatar is dat je laat zien wie je bent of wie je wilt zijn, zonder dat je je eigen identiteit hoeft prijs te geven. Je kunt jezelf dus iets mooier, gekker of eigenzinniger maken.  Je kunt als avatar dus helemaal anoniem blijven, zodat je wellicht meer van jezelf bloot kunt geven dan normaal. Een avatar heeft doorgaans een klein formaat van een pasfoto, vaak rond de 200×200 pixels.

De letterlijke vertaling voor avatar is “neerdalende” of “incarnatie” en het komt oorspronkelijk uit het Sanskriet. Het woord  avatar is overigens ook in het hindoeïsme gangbaar als een beschrijving van een goddelijke verschijning in mens of dier. Het zijn krachtige wezens uit het universum die verantwoordelijk zijn voor de rust en balans.

Gravatar

Er is ook een dienst waarmee je de zelfgemaakt avatar kunt koppelen aan je e-mailadres: Gravatar. Het is een centraal opgeslagen gebruikersafbeelding die vanaf verschillende websites kan worden opgeroepen. Door een account aan te maken bij Gravatar en vervolgens de avatar toe te voegen, is je avatar automatisch te zien bij websites. Deze komt dan naast je reactie te staan als je reageert op een blog bericht.