Ben jij ook altijd op zoek naar goede Themeforest templates? Dan ben je vast op een van de beste bezochte pagina’s van Themeforest geweest: Last Week’s Top Selling Themeforest templates & themes.
Hier staat een overzicht van de beste verkochte WordPress themes van Themeforest, een van de populairste marktplaatsen om website templates te kopen.
Elke week kom ik er wel een paar keer buurten. Gewoon even kijken of er weer nieuwe populaire themes bij zijn gekomen.
In dit artikel geef ik je een overzicht van mijn 5 favoriete WordPress templates. De beste verkopende themes (of templates, ik haal het wel eens door elkaar…) zijn de zogenaamde multi purpose themes.
Hier kun je allerlei verschillende soorten websites mee maken:
- een corporate website voor een bedrijf,
- een webshop,
- een landingspagina.
Handig voor websitebouwers, die deze multi purpose themes voor meerdere klanten kunnen gebruiken. En vaak zijn deze themes op een later moment, makkelijk uit te bouwen met nieuwe functionaliteiten. Er zijn zelfs webbouwers die zich specialiseren op één theme, zoals Avada of Enfold. Het voordeel is dat ze het theme heel goed leren kennen en zo makkelijk en efficiënt met het theme kunnen werken.
Zelf heb ik ook al tientallen themes van Themeforest gedownloaded. En bijna allemaal zijn dat WordPress themes op de bestsellers pagina. Daar is een reden voor. Niet alleen zijn ze betrouwbaar en mooi vormgegeven, er zit ook een goede support bij. En dat is belangrijk als er iets mis gaan met bijvoorbeeld een update. Wat maakt deze themes dat ze zo populair zijn? En wat kun je ermee? Ik geef je graag een inkijkje waarom ik er graag mee werk.
Dit zijn mijn 5 favoriete bestseller WordPress theme:
Al enkele jaren staat dit WordPress theme bovenaan als best verkochte template van Themeforest. Elke week wordt Avada rond de 1500 keer verkocht. Ongelooflijk eigenlijk, maar het template is ook echt goed. Vind ik. Want de meningen zijn hierover verdeeld. Er zijn discussies te lezen over Avada van core developers die vinden dat de site slecht gecodeerd is.
Reden: het theme bestaat al sinds 2012 en is in de loop der jaren steeds verder uitgebouwd en aangevuld. Daardoor is de coding vervuild geraakt en is het misschien tot een beetje een samenraapsel verworden. Maar ja, het theme is enorm in trek en fijn om mee te werken. Daar kun je niet omheen. Omdat het zoveel mogelijkheden heeft, kun je met Avada vrijwel alles bouwen; total freedom to create any design style. Van een website voor een hosting bedrijf tot een webshop. Waar een gemiddeld theme keuze uit één slider heeft, heeft Avada er vier: de Fusion Slider, Elastic Slider, Layerslider en Revolution slider.
Zoveel mogelijkheden betekent ook dat het template regelmatig moet worden geupdated. Qua onderhoud en beheer vergt dat extra aandacht. Als je de theme options bekijkt, begint het je te duizelen. En dat kan wel eens een nadeel zijn, omdat je zoveel zaken kunt aanpassen. Aan de andere kant, je hoeft niet zelf te coderen en dat maakt het gebruikersvriendelijk voor mensen die nog niet zo ervaren zijn met WordPress.
Om een voorbeeld de geven: een coach waarvoor ik een website met Avada bouwde, wilde het lettertype wat groter hebben. Ze kan dat gewoon zelf in de theme options aanpassen. Bij Avada kun je een getal invullen om het lettertype groter te maken, maar je kunt ook een blokje in de balk verschuiven en zo het lettertype kleiner of groter maken.
Avada is gebruikersvriendelijk, maar als je bijvoorbeeld een landingspagina wilt creëren, kan dat ook. Er zijn weinig problemen met updates en de support is snel en vakkundig, want Avada heeft de luxe dat ze er een heel supporteam op kunnen zetten. Mooi verhaal zit er ook achter. De ontwerper Muhammad Haris van dit theme komt uit Pakistan. Hij kon door het succes van Avada zijn leven veranderen en zijn droom realiseren: hij bouwde van zijn verdiensten een huis, niet alleen voor zichzelf maar ook voor al zijn familieleden. Het succes van Avada? “Vijftig procent komt door onze uitgebreide support.”
Hier heb ik al drie templates van gekocht, onder andere voor een klant en voor de plaatselijke turnclub waar mijn dochters lid van zijn. Het is een sober, degelijk, iets minder uitbundig theme dan Avada. En dat is ook het voordeel van Enfold: overzichtelijk en goed mee te werken, ook voor klanten die wat minder ervaring hebben met het content management systeem van WordPress.
Dit theme staat ook bekend om z’n goede support. Als er wat aan de hand is met je theme, kun je aankloppen bij de makers die je uit de brand helpen. Net als veel andere themes werkt Enfold met een themebuilder zodat je makkelijk pagina’s kunt opmaken door blokken heen en weer te slepen (het drag & drop-principe). Enfold heeft een aantal voorbeeld websites (demo content), zodat je met een paar klikken je website kunt inrichten. Je voert de demo content in en krijgt vervolgens een bijna kant-en-klare website voor een restaurant, blog of kerk.
Fijn is ook dat Enfold een coming soon demo heeft; een website die aangeeft dat de nieuwe website nog onder constructie is en een teller geeft aan wanneer de nieuwe website online gaat.
3. Kleo WordPresss theme
Een van de meest veelzijdige themes die ik gebruik, is Kleo. Hier kun je echt alles mee, misschien wel teveel…
Kleo is het best verkochte community theme van 2015 op Themeforest. Met Buddypress onder de motorkap kan het worden uitgebouwd tot een volwaardige community. Ziet er ook prachtig uit. Maar je kunt er ook een directory website van maken, een membership website of zelfs een e-learning website. Er is geen ander theme (corrigeer me als het wel zo is…) op Themeforest waarmee je zo verschillende websites kan bouwen. Maar…
Dat maakt het ook lastiger wat je nu eigenlijk wilt met Kleo. Vaak is het goed om je op een ding te focussen op iets op te bouwen. Bovendien, als al die verschillende mogelijkheden in een website samenkomen, kan dat de website trager maken. Voor BuddyPress heb je al best een krachtige hosting nodig, want deze plugin vergt veel van het systeem. Dus het is aan te raden om een goede – wat duurdere – hostingpartij te nemen als je Kleo optimaal wilt benutten.
Maar toch, Kleo is en blijft een van mijn favorieten.
Mijn eigen blog heb ik gebouwd met Newspaper, een heerlijk theme om mee te werken. Het is altijd een gok of het theme dat je koopt, ook aan je verwachtingen beantwoordt, maar Newsmag is dat zeker. Newsmag is het ‘jongere broertje’ van Newspaper, dat nog hoger in de lijst met bestsellers (nog net in de Top10) staat en er al wat langer erin staat.
Ik vond de vormgeving van Newsmag mooier. Technisch gezien zijn beide themes gelijkwaardig, dus het is een kwestie van smaak waar je voor kiest. Newsmag heeft een magazine-uitstraling. Het bijzondere van dit theme is dat je heel makkelijk kunt switchen van de ene look-and-feel naar de andere. Dat kan met een paar klikken in het theme options panel. Je kunt bijvoorbeeld van een tech-uitstraling overschakelen naar een klassiek blog en dan ziet je website er in een oogopslag heel anders uit. Fascinerend!
Dit jaar staat mijn blog nog in het teken van content opbouw, maar ik heb al een membership plugin geïntegreerd waarmee ik volgend jaar leuke dingen wil doen. Het theme heeft standaard een forum dat op een later moment goed van pas kan komen. Veel mogelijkheden dus en goed gecodeerd, zodat het een snelle laadtijd heeft. Het heeft ondermeer een smart sidebar (een sidebare die meeloopt als je naar beneden scrolt) en de Speedbooster plugin in zich. Die laatste zorgt voor een snelle performance van de site. Newsmag werkt met de Visual composer, een fijne theme builder.
Een van de beste en meest gedownloade directory websites is Directory+. Het theme bestaat al een aantal jaar, maar in 2015 is er een redesign geweest van dit theme en is het compleet over de kop gegooid. Het resultaat mag er zijn.
Deze directory websites zijn in opkomst. Aan de hand van een kaart of via een zoekbalk kunnen je bezoekers snel tot de gewenste informatie komen. Het is vooral geschikt voor geografische content, waarmee je op een Google map allemaal pointers kunt zetten met doorklik naar de gewenste informatie. Niet alleen van een kaart, maar je kunt ook een 3D kaart van Google integreren. Wat ik zelf heel mooi vind aan dit theme is dat je streetview van Google kunt integreren. In plaats van een groot beeld bovenin je pagina kun je streetview laten zien. En kun je je bezoekers perfect laten zien hoe de omgeving er in het echt uit ziet.
Klein nadeeltje: je kunt allerlei aanvullende add-ons en plugins downloaden, specifiek voor dit theme. Da’s mooi, maar daar moet je voor betalen. Hmmmm…
Hier nog 3 veelzijdige Themeforest templates:
X | The Theme – Dit theme kon ik gratis downloaden nadat ik een webinar had gevolgd. Nog niet gebruikt maar veelbelovend. Kenmerkend zijn de vele demo’s waarmee je in een handomdraai heel verschillende websites kunt maken.
The7 WordPress theme – Ook een suptopper. Het is een veelzijdig multi purpose theme met een geïntegreerde taalfunctie, webshop en visual composer. Met een mooie vormgeving.
Listify – Een veel gedownloaded directory theme waarmee je bijvoorbeeld een database van fotografen kunt bouwen.
Welk WordPress theme is jouw favoriet? Ik hoor het graag!