WPjournalist maakt effectieve WordPress websitesvoor ondernemers en kleine organisaties. Je krijgt geen doorsnee website, maar een moderne en toekomstvaste website die ik met zorg en intensieve begeleiding voor je bouw. Met mijn jarenlange ervaring als content maker kan ik je bovendien over de inhoud en vindbaarheid adviseren.

Hoe ik werk

1. Kennismaking

In ons eerste contact (via mail, telefoon) hoor ik graag wat jouw plannen zijn.

Daarna plannen we een afspraak voor de intake van de website. Met als insteek: wat voor website wil je, wat is het doel, welke sfeer moet de website uitstralen? Zaken die ook belangrijk zijn voor het bouwen van een topwebsite.

Bekijk ook een korte introductie van mezelf
2. Intakegesprek

Het intakegesprek kan telefonisch, online of live (als je in de buurt woont). We bespreken inhoud, doel en wat de website moet uitstralen. Zijn er nog speciale functies nodig? En wil je iets nieuws aan je website toevoegen? We kunnen daarover brainstormen en je website op bepaalde fronten nog verbeteren en aanscherpen.

 • Als we het gesprek online via Teams/Zoom doen, kan ik je ook voorbeelden van websites laten zien.
 • Na de intake maak ik voor jou een vrijblijvende offerte op maat. Ik doe een voorstel met al jou wensen die in het gesprek naar voren zijn gekomen.
 • De offerte is meteen een aanpak voor de komende periode: de bouw van de website, hoe je verder groeit en welke hulp(middelen) je daarbij nodig hebt.
3. Aan de slag

Na het akkoord op de offerte gaan we aan de slag! Ik adviseer je met de hostingpartij, mocht je die nog niet hebben en we kiezen samen een website theme uit op Theme Forest.

Dit is een marktplaats voor websites met goede, professionele en moderne websites, inclusief vormgeving. Dus je hoeft geen vormgever in te schakelen. Elke website heeft weer demo’s waar je uit kunt kiezen. Er zit altijd wel iets bij. Mocht is dat fijn vinden, kunnen we via Teams/Zoom samen een geschikt theme zoeken en uitproberen.

Kijk hier alvast even op ThemeForest
4. Bouw van website

Als alle randvoorwaarden zijn geregeld, beginnen we met de bouw. Ik verwerk alle aangeleverde inhoud (tekst, foto’s, logo, kleuren) in het websiteontwerp. Ik zorg voor een juiste indeling, navigatie en opbouw van de website. Na een eerste concept geef jij goedkeuring en daarna gaan we de website fijnslijpen en maken we de website helemaal op maat voor jou.

De website:

 • is gebruikersvriendelijk om mee te werken;
 • heeft een goede beveiliging;
 • heeft een plugin voor SEO;
 • heeft een plugin voor backups.
5. Extra diensten

Om de website een sterke start te geven, regel ik nog een aantal extra’s:

 • Ik koppel de website voor je met Google Analytics (statistieken) en de Google Search Console (monitoring).
 • Als je een nieuwsbrief hebt, koppel ik de website aan het e-mailmarketingprogramma.
 • Ik optimaliseer ik de voorpagina met de Yoast SEO plugin voor je.
 • Ik adviseer je in het maken van de bedrijfspagina die bij de zoekresultaten van Google ziet.
5. Instructie / advies
 • Na oplevering van de website geef ik een instructie. Ik leg je uit hoe je website werkt en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan.
 • Ik geef je ook inhoudelijk advies over hoe je je website beter zichtbaar kunt maken in zoekmachines, zoals Google. Of hoe je met sterke content je website verbetert.
 • Werken met WordPress betekent dat je zelf je website verder kunt uitbouwen, zelf artikelen kunt publiceren, de website kunt updaten en nog veel meer.
6. Onderhoud & beheer

Ik kan voor het onderhoud en beheer van de website zorgen. WordPress, de themes en de plugins komen regelmatig met updates en moeten bijgehouden worden.

Ook bij de hostingpartij moet zo nu en dan updates worden verricht, zoals het updaten van de php-versie. Bij problemen met de website houd ik contact met de hostingpartij.

Je hebt drie maanden garantie: als er onverhoopt iets mis is met de website, los ik dat voor je op. Uiteraard zonder extra kosten.

7. Netwerk van specialisten

Het kan zijn dat je een specialist wilt inschakelen om een onderdeel van de website te perfectioneren. Ik beschik over een netwerk van specialisten en kan je de juiste ondersteuning van een deskundige bieden:

Een technisch probleem oplossen door gespecialiseerd bureau.
Een professionele cookie- en privacyverklaring
Tekstschrijvers om de inhoud te verbeteren
Een specialist voor technisch SEO
Een marketingbureau of een business coach
WPjournalist +

Als de website live is, begint het pas… Je wilt unieke content aanbieden, je wilt zichtbaar zijn in zoekmachines, je wilt toegevoegde waarde leveren aan je doelgroep.

Ik kan je bedrijf of organisatie inhoudelijk ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van je website. Daarbij krijg je ondersteuning van mijn ervaring als zeer ervaren schrijver, eindredacteur en content specialist. Van het schrijven van teksten, interviews afnemen, afbeeldingen selecteren/regelen, eindredactie op teksten doen tot het maken en editen van video’s.

Ik kan samen met jou een plan maken voor de komende periode. Organisaties kunnen mij voor een bepaalde periode inhuren om bijvoorbeeld artikelen te schrijven of een nieuwsbrief opzetten en versturen. Neem hierover contact met me op voor de mogelijkheden.

Stel een vraag!

Wil jij een bestaande website restylen of een nieuwe website ontwikkelen en wil je daarover advies of heb je een vraag?

Ik help je graag om je op weg te helpen. Neem gerust contact op en bel me op 06-24826986 of vul onderstaand contactformulier in. (* = verplicht veld)

Contact opnemen

Marcel, tijdens een instructie in betere vindbaarheid van websites aan een groep coaches.